top of page

Het Stappenplan

Van kennismaking tot definitieve hypotheek

Handshake

Stap 1 : Het kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we samen in op de wensen en behoeften die jij hebt inzake het hypotheekadvies.


Ook geef ik antwoorden op vragen als:

  •  Wat is de maximale hypotheek?

  •  Wat zijn de mogelijkheden qua rentevastperiode en aflosvormen?

  •  Naar welke vraagprijs qua woning kunnen we kijken?

  •  Met welke kosten koper dien ik rekening te houden?


Ook leg ik tijdens dit eerste gesprek uit wat je van mij mag verwachten in het gehele proces en ook op welke punten ik van jou inspanningen verwacht. Voorop staat natuurlijk om jou zoveel mogelijk werk uit handen te nemen.

Om dit eerste gesprek goed in te kunnen gaan vraag ik je om een aantal documenten aan te leveren die in jouw klantdossier worden opgenomen.


Goed om te weten: de kosten van dit eerste gesprek zijn voor mijn rekening!


Tijdens dit eerste gesprek leg ik je ook uit hoe de tarieven eruit zien en doe ik een voorstel voor een vaste prijs.

Cottage House

Stap 2 : Op zoek naar de nieuwe woning

Meestal raakt het proces in een stroomversnelling zodra je op Funda huizen gaat bekijken. De stap naar een bezichtiging is zo gemaakt en eenmaal aan het bezichtigen volgen de stappen elkaar snel op. Om goed beslagen ten ijs te komen adviseer ik je een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Zij staan aan jouw kant en kunnen jou stap voor stap begeleiden in het gehele proces. Binnen mijn brede netwerk van makelaars vinden we zeker een makelaar die bij jou past.

Working from Home

Stap 3 : Inventarisatiegesprek

Op het moment dat je een mondelinge overeenstemming hebt over een nieuwe woning raad ik je aan om een nieuwe afspraak te maken. Dan gaan we dieper in op jouw situatie en wensen. Ook bespreken we dan de diverse opties in je mogelijke hypotheek zoals de keuzes in rentevastperiode en hypotheekvormen.
Ik vul je online klantdossier aan met documenten die ik nog nodig heb om de hypotheekaanvraag te kunnen indienen. Op deze wijze probeer ik zo efficiënt  mogelijk met de beschikbare tijd om te gaan. Ook winnen we op deze wijze tijd in het aanvraagproces waardoor ik de geldverstrekker van jouw keuze snel van de juiste informatie kan voorzien.
Wanneer je met mij gaat samenwerken deel je persoonlijke informatie zoals inkomens- en vermogensgegevens. Uiteraard behandel ik deze informatie strikt vertrouwelijk en spreek ik niet over jouw financiën met personen voor wie dit niet van belang is.

Business Meeting_edited.jpg

Stap 4 : Advies bespreken

Tijdens een vervolggesprek bespreken we het hypotheekadvies. Dat bestaat uit het toelichten van de geadviseerde geldverstrekker en eventuele verzekeraar bij overlijden, arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid.
Ook heb ik in deze fase de haalbaarheid verder voorbereid. Uiteindelijk is het natuurlijk de geldverstrekker die de hypotheekaanvraag accepteert. Echter, vanwege mijn ervaring en kennis van de acceptatiecriteria kan ik op voorhand goed inschatten hoe de aanvraag gaat lopen (soepel of uitdagend). Dit zal ik dan ook met je bespreken. Ook komt het voor dat tijdens het aanvraagproces van je hypotheek nieuwe informatie naar voren komt.

Working from Home

Stap 5 : Bemiddeling advieskeuze

Na de uitkomst van het adviesgesprek gaan we meteen aan de slag met de gemaakte keuzes. Dat betekent dat we de hypotheekaanvraag indienen bij de geldverstrekker van jouw keuze.
De communicatie met de geldverstrekker verzorg ik uiteraard en ik bewaak ook de belangrijkste data omtrent de deadlines die samengaan met de aankoop van de woning en de hypotheekaanvraag.

Zodra de hypotheekaanvraag door de geldverstrekker is goedgekeurd brengen zij een bindende offerte uit. Dit betekent dat zij de hypotheek gaan verstrekken en de voorwaarden hiervan in een offerte vastleggen. Deze offerte nemen we dan in een persoonlijk gesprek samen door.

Na het ondertekenen van de offerte zal de geldverstrekker de notaris informeren en alle benodigde stukken aan de notaris doorsturen. Zodra de notaris de documenten, zoals de hypotheekakte en de nota van afrekening, heeft opgemaakt controleer ik deze voor je.

Key in the Lock

Stap 6 : Het beheer 

Gefeliciteerd! De hypotheek is rond en je bent bij de notaris geweest. Je bent nu officieel de trotse eigenaar van je nieuwe woning. Maar dat betekent niet dat wij niet meer voor je klaarstaan.
Heb je vragen over de hypotheek of verzekering(en) die je via Zuiver HypotheekAdvies hebt afgesloten? Of wijzigt er iets in je persoonlijke situatie met gevolgen voor je inkomen? Dan kun je altijd bij ons terecht.

Werkwijze: Onze diensten
bottom of page