top of page

Hypotheek Verzekeringen

Overlijdensrisicoverzekering

Wanneer je een hypotheek afsluit is een overlijdensrisicoverzekering in sommige gevallen een vereiste. Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering die wordt uitgekeerd wanneer de verzekerde komt te overlijden. Zo kan de geldverstrekker het risico afdekken. Daarnaast is het slim om deze verzekering af te sluiten wanneer je met z’n tweeën een hypotheek aangaat. Hierdoor wordt de hypotheek (gedeeltelijk) kwijtgescholden in geval van overlijden.

Opstalverzekering

De hypotheekverstrekker wil er zeker van zijn dat jouw woning is verzekerd tegen schade door brand, storm, water, diefstal en inbraak. Vanaf het moment dat je de eigenaar van de woning bent, moet je zo’n verzekering hebben. Deze verzekering is verplicht omdat de woning het onderpand is voor jouw hypotheek.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De geldverstrekker zal niet vragen om een arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar in de meeste gevallen kan het wel verstandig zijn om deze af te sluiten. Op die manier kun je in het geval van ziekte of na een ongeval de hypotheeklasten nog blijven betalen.

Bij Zuiver Hypotheekadvies help ik je graag op weg. Maak nu gelijk een vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie op. Want jij wilt toch ook weten waar je aan toe bent? Bel 06 - 199 166 26

bottom of page